logo

Optimal Health

Advancements in Clinical Nutrition – Looking to the future

The CNE will present an up-to-date and stimulating scientific programme with wide range of sessions dedicated to research focused on new advancements in paediatric nutrition. We have guest speakers who will decode Human Milk Oligosaccharides' and potential health benefits thereof. Several presentations will be devoted to establishing and maintaining a healthy microbe in adults and paediatric patients. The presentations will be enriched with case studies done in such a manner that the delegates will be invited to participate. A special session on tools available for health care professionals to screen for cow's milk protein allergy will also be on this year's programme. We have a special ethics session on palliative care. As always the CNE provides an opportunity for interaction with fellow colleagues to catch-up and discuss advances in clinical and paediatric nutrition

 

REGISTRATION FEES - University of Pretoria:

NORMAL REGISTRATION from 30 June 2018 - 20 July 2018

ONE DAY ATTENDENCE:R 450.00
TWO DAY ATTENDENCE: R 650.00

 

REGISTRATION FEES - Live Streaming at NMU:

NORMAL REGISTRATION from 30 June 2018 - 20 July 2018

ONE DAY ATTENDENCE:R 350.00
TWO DAY ATTENDENCE: R 550.00

 

REGISTRATION FEES - Live Streaming at UniVenda:

NORMAL REGISTRATION from 30 June 2018 - 20 July 2018

ONE DAY ATTENDENCE:R 350.00
TWO DAY ATTENDENCE: R 550.00

All registrations & payments for all sites should be done via EFT (See bank details on the registration form)

12 CPD points including for Ethics would be allocated for all the attendees and additional points will be allocated for those who will complete articles & submit answers to the service provider after the CNE symposium.
13TH CONTINUED NUTRITION EDUCATION SYMPOSIUM 2018
THEME: Advancements in Clinical Nutrition – Looking to the future
DATE: 24th & 25th July 2018 @ UNIVERSITY OF PRETORIA

 

PROGRAMME:

Tuesday 24 July 2018

TIME DURATION    
07:00 - 08:30   Registration
08:30 - 08:45 @15min   Opening & Welcome
08:45 – 09:30 @45min   Maintaining a healthy microbiota
09:30 - 10:15 @45min   Key elements for optimal nutrition care
10:15 - 10:45 @30min   Pre and Probiotics: the manufacturing thereof
10:45 - 11:05 @20min   COFFEE BREAK
11:05 - 11:40 @35min   ERAS
11:40 - 12:25 @45min   Case study
12:25 - 13:25 @60min   LUNCH
13:25 - 14:10 @35min   Screening for cow's milk protein allergies & A validated tool
14:10 - 14:55 @45min   Complementary Feeding: Reconciling the WHO and ESPGHAN guidelines.
14:55 - 15:10 @15min   Panel discussions

 

Wednesday 25 July 2018

TIME DURATION    
07:00 - 08:30   Registration and networking
08:45 - 09:15 @30min   What are the HMO’s
09:15 - 10:00 @45min   Decoding the current science of HMO’s in Breastmilk
10:00 - 10:45 @45min   Decoding the current science of HMO’s in clinical practice
10:45 - 11:00 @15min   COFFEE BREAK
11:00 - 11:15 @15min   Introduction of HMO Academy
11:15 - 11:45 @30min   Q & A
11:45 - 13:00 @60min   LUNCH
@15min   Online registration (HMO Academy)
13:00 – 13:45 @45min   Gut Failure
13:45 – 14:30 @45min   Palliative Care
14:30 - 15:00 @30min   Closing remarks

Click here for Campus Map | Click here to register! | Click here for directions